Familycounseling

Ben je familie van een verslaafde? Voel je je radeloos en heb je hulp nodig? Wij bieden je deze hulp met een familycounseling programma. Dit is een intensief programma bestaande uit 8 dagdelen waarin wij samenwerken om je te bevrijden uit de verlammende greep die de verslaafde op je heeft.

Verslaving treft niet alleen de verslaafde zelf. Ook als familie kom je in aanraking met de pijn, verdriet en ellende die verslaving met zich meebrengt in zijn alles vernietigende vorm. Het gevoel van machteloosheid terwijl je vanaf de zijlijn toekijkt hoe een dierbare zichzelf kapot maakt is verschrikkelijk.

herstelbroeders-familycouseling

Tips voor omgang met de verslaafde

  • Rechtvaardig negatief gedrag niet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: liegen, bedriegen, stelen.
  • Nodig de verslaafde uit om hulp te zoeken. Doe dit niet op een dwingende maar uitnodigende manier.
  • Geef geen geld of materiele dingen. Voorzie zoveel mogelijk alleen in levensonderhoud als zijnde voedsel/kledij/huisvesting indien nodig.

Tips voor jezelf

  • Zorg voor voldoende ontspanning voor jezelf.
  • Blijf bij je kernwaarden.
  • Vermijd discussie met een verslaafde onder invloed.
  • Geef jezelf niet de schuld van de problemen van de verslaafde.
  • Ga niet overcompenseren.

Je hoeft dit niet alleen te doen

"Om te zorgen dat je hier niet zelf aan onder door gaat bieden wij educatie over het ziektebeeld verslaving om inzicht te verschaffen over de aandoening van je dierbare. Met behulp van oefenvormen gaan we inzichtelijk maken wat jouw aandeel is om het eigen gedrag ten aanzien van de verslaafde dierbare te veranderen tot een normaal niveau. Door de intensieve sessies krijg je weer de controle over je eigen leven. Wij leren jou om jezelf op één te zetten. Onthoud goed dat jij niet schuldig bent aan de verslaving van een ander. Je kunt voor de ander niet de verslaving controleren of wegnemen. Wij als ervaringsdeskundige helpen je hier graag bij. Je hoeft het niet alleen te doen".

herstelbroeders-logo

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn direct bereikbaar.

085-0041581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.