Herstelcoaching

Wil jij een leven zonder pijn, verdriet en ellende van verslaving? Wij gaan je hierbij helpen. Als je met ons samenwerkt leren wij jou wat je triggers zijn, welke invloed ze hebben en hoe je ze in de toekomst ze kunt weerstaan om terugval te voorkomen. Samen kijken we naar het verleden om nieuwe acties in te zetten in de toekomst. Oude patronen worden doorbroken en vervangen voor nieuwe. Wij bieden intensieve zorg, hulp die jij nodig hebt, in jouw directe leefomgeving.

Eén op één begeleiding

Herstelbroeders zijn de specialisten op het gebied van herstel van verslaving. Dankzij onze ervaringsdeskundige en professionele hulp kun jij weer worden wie je bent. Met herstelcoaching bieden wij één op één begeleiding. Doelgericht, intensief en op actie gebaseerd. Wij nemen actief deel in je leven om, samen met jou, op een proactieve manier veranderingen teweeg te brengen in het dagelijks leven met als doel de verslaving een halt toe te roepen.

Als we een traject starten in Herstelcoaching zullen we samen doelstellingen bepalen. Eén vast onderdeel van ons traject zal bestaan uit het bezoeken van 12-stappen meetings. Dit doen we samen dus je bent niet alleen. De 12-stappen methode is cruciaal voor langdurig herstel. Ons advies is om zoveel mogelijk meetings te bezoeken. Tijdens het bezoek aan meetings maak je kennis met lotgenoten, die ook herstellend zijn van hun verslaving en een nieuwe manier van leven hebben gevonden. Via dit netwerk van ervaringsdeskundigen kun je inzicht krijgen in hoe je een mooi leven kan opbouwen zonder verslaving. Als coach helpen wij je om een sponsor te vinden, dit is iemand die langere tijd clean is en je door het 12-stappen programma zal leiden.

Op deze manier verkleinen we de kans op terugval na ons coaching traject. Zelfstandig kun je dankzij de zelfhulpgroepen, het 12-stappen programma en je sponsor blijven werken aan een vrij, rijk en gelukkig leven.

herstelbroeders-herstelcoaching

Waarom Herstelcoaching?

  • Om hulp te krijgen om verslaving op een effectieve manier te verbannen
  • Om samen de puin op te ruimen als gevolg van de verslaving
  • Om vorm te geven aan een nieuw leven bevrijdt van de obsessie van gebruiken
  • Om actief te werken aan gezonde deelname aan de maatschappij
  • Om een nieuw netwerk op te bouwen om clean te blijven

Wij komen in actie!

 

Onderstaande acties zijn voorbeelden die kunnen worden toegepast bij problemen op deze vlakken. Dit is slechts een fractie van de mogelijkheden. Wij bieden altijd per individueel persoon zorg op basis van maatwerk.

Actief gebruik

Actie: Het in kaart brengen van triggers die leiden tot actief gebruik in de vorm van mensen, dingen, plekken, geuren, klanken en gebeurtenissen uit het verleden. Eenmaal in kaart gebracht kunnen we direct positieve tegenacties met doelen hier tegenover zetten.

Financiële problemen/schuldeisers

Actie: Een overzicht maken van het financiële plaatje zal leiden tot inzicht. Vanuit dit inzicht kunnen we direct actie ondernemen om bijvoorbeeld betalingsregelingen op te zetten. Indien nodig schakelen we een budgetcoach in.

Relaties met betrekking tot familie/vrienden/partners

Actie: Door een gesprek brengen wij de wensen en verlangens in kaart. Wij werken actief samen om op relationeel niveau nieuwe gezonde verbindingen aan te gaan om herstel te bevorderen.

Problemen op het werk

Actie: Contact opnemen met de werkgever om op een constructieve manier met elkaar samen te werken om tot een bevredigend resultaat te komen voor een fijne werkomgeving in de toekomst.

Fysieke ongemakken

Actie: Een afspraak maken bij de huisarts of een specialist om een medische check te laten doen.

Je doet het niet alleen…

"Het belangrijkste is dat je dit allemaal niet alleen hoeft te doen. Wij als Herstelbroeders staan naast je tijdens het aangaan van de uitdagingen die op je pad komen. Dankzij onze eigen ervaring creëren wij een veilige basis waarmee jouw nieuwe leven vormt krijgt."

herstelbroeders-logo

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn tijdens kantooruren direct bereikbaar.

085-0441581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.

06-41004303