Krijg meer inzicht

 

Als je partner, zoon of dochter verslaafd is lijdt het hele gezin eronder. De verslaving heeft een negatief effect op ieder lid van het gezin. De banden onderling raken uit balans. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier om met de verslaafde waardoor er onderlinge verwijten naar elkaar ontstaan. Met ruzies en andere negatieve uitkomsten als gevolg. Dit hoort bij verslaving binnen het gezin. Dat verslaving een verziekt familiesysteem veroorzaakt is volstrekt helder. Als geen ander kunnen wij ons verplaatsen in de pijnlijke gezinssituatie die ontstaat door verslavingsproblematiek binnen het gezin.

Waarschijnlijk is er op allerlei manieren geprobeerd de situatie onder controle te krijgen. Afspraken maken, boos worden, straf geven, verdrietig worden, middelen verstoppen of verbieden. Niks werkt langdurig en dat maakt je moedeloos. Een verslaafde is ziek. Iemand die verslaafd is doet tegen zijn wil in dingen omdat hij of zij de zelfbeheersing of controle compleet kwijt is. Als naasten lijd je ook onder de ziekte. Het beïnvloedt jouw leven drastisch. Juiste hulp is belangrijk anders valt het gezin uit elkaar. Wij bieden deze hulp.

 

Doe de test

  • Liegt jouw dierbare over de hoeveelheid die hij/zij drinkt of gebruikt?
  • Hebben zijn/haar school of werk prestaties geleden onder de gevolgen van alcohol/drugsgebruik?
  • Heeft hij/zij weleens geprobeerd om gecontroleerd te gebruiken of om helemaal te stoppen?
  • Heeft hij/zij door het gebruik van alcohol- en/of drugsproblemen gehad met zijn/haar familie?
  • Is hij/zij ooit in financiele problemen geraakt door gebruik?
  • Gebruikt of drinkt hij/zij weleens alleen?
  • Vermijdt hij/zij plaatsen waar zijn of haar gebruik niet word getolereerd of zoekt hij/zij juist plaatsen op waar gebruik wel word getolereerd?
  • Heeft hij/zij ooit drugs/drank of geld gestolen van familie of vrienden?
  • Hebben vrienden/familie hem of haar weleens gewezen op het feit dat er een probleem zou kunnen zijn aangaande gebruik?
  • Denk je dat hij/zij een drugs/alcohol probleem zou kunnen hebben?

Als je met ja hebt geantwoord op één of meer van deze vragen dan hebben wij een passende oplossing voor jouw probleem. Wij bieden hulp om als naasten weer grip op je eigen leven te krijgen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

 

Terug

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn direct bereikbaar.

085-0041581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.