Het verhaal van Ruben

Ik ben herstelbroeder Ruben. Geboren en getogen in Zwolle. Vanaf kinds af aan heb ik de grenzen opgezocht naar het toelaatbare. Dankzij weinig ouderlijk toezicht was er veel vrijheid om mijn eigen keuzes te maken en grenzen te verleggen. Door verschillende familiaire, persoonlijke factoren vond ik verlichting in drugs en drank. Het zorgeloze en fijne gevoel wat dit mij in eerste instantie opleverde zorgde ervoor dat ik meer wilde.

Binnen een mum van tijd gebruikte ik dagelijks om mijn angst en stress weg te nemen. De hoeveelheden namen gestaag toe. Mijn leven draaide alleen nog maar om gebruik en het vinden van manieren om aan meer te komen.

Ik zat gevangen in een meedogenloze obsessie waarbij ik mijn kernwaarden overboord gooide om aan mijn drugs en drank te komen. Liegen, bedriegen, manipuleren, stelen zijn voorbeelden van gedragingen om mijn gebruik te verdoezelen, ontkennen of rechtvaardigen. Ik voelde me slachtoffer en gebruikte dit om anderen de schuld te geven van de problemen die ontstonden door mijn verslaving.

Door schuld en schaamte als gevolg van mijn verslaving zakte mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen tot een dieptepunt. Ik vluchtte voor mijn gevoel, daden en de afwijzing van anderen. Ik walgde van mezelf en dacht vaak dat de wereld beter af zou zijn zonder mij.

Verslaving was mij de baas geworden. Het was alsof ik als passagier in de bus zat terwijl verslaving achter het stuur zat. Machteloos keek ik toe hoe verslaving mij richting het ravijn liet razen. Terwijl ikzelf, mijn familie en vrienden vol afgrijzen toe keken als mede passagiers.

Voel je je ook als een passagier in de bus ?

Denk je dat je alleen bent en niemand jou begrijpt ?

Bel mij en laat mij je helpen om weer de controle over je leven terug te krijgen.

Ruben
ruben@herstelbroeders.nl

herstelbroeders-ruben-runhaar

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn direct bereikbaar.

085-0041581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.