Els Wierink

Hoe kom ik bij de Herstelbroeders verzeild en hoe is dit op mijn pad gekomen? Ik groeide op in een gezin waar ik niet in aanraking ben gekomen met misbruik van middelen. Toen ik 17 jaar was en bij mijn schoonfamilie over de vloer kwam maakte ik kennis met verslaving, zowel alcohol en drugsverslaving.

Hier gelden heel andere normen en waarden, als die ik van huis uit gewend was. Dit was voor mij een andere wereld, één waar ik veel moeite mee had en weerstand tegen voelde. In de loop der jaren ondervond ik steeds meer, dat mijn weerstand tegen gebruik van deze middelen groter werd. Hierin stond ik voor mijn gevoel vaak alleen, het leek wel of het steeds normaler werd. Als je niet meedeed was je ongezellig.

Nog steeds zie ik veel gebruik van alcohol en drugs in mijn omgeving. Ook zie ik wat het veroorzaakt en hoeveel het kapot maakt. Maar ook hoe het de naasten meesleept in deze ellende. De naaste staat vaak met de rug tegen de muur en kan geen goede hulp en informatie vinden om hier mee om te gaan.

 

DSC00932

Naast mijn rol als family counselor bij de Herstelbroeders heb ik een reguliere baan als doktersassistente in een asielzoekerscentrum. Ook hier kom ik veel in contact met mensen die vreselijke dingen hebben meegemaakt en hun troost of heil zoeken in verslaving. Het is een ziek systeem waar je zonder hulp eigenlijk niet uit kan komen.

Een paar jaar geleden ben ik bij Phoenix in Utrecht de 3 jarige “professionele communicatie” opleiding gedaan. Een opleiding waar ik veel over mezelf heb geleerd en waar ik handvatten heb gehad om als coach te werken. Door deze opleiding heb ik een persoonlijke groei doorgemaakt en weet ik nu beter hoe ik op een effectievere manier kan communiceren. Ook heb ik meer inzicht gekregen welke emoties van mij zijn en hoe ik daar zelf mee moet dealen. Dit heeft voor mijn ook deuren geopend.

Enige tijd geleden is een heel dierbare vriendin van mij gescheiden van haar partner door verslavingsproblematiek. Via haar kwam ik in aanraking met  “Stichting naast” en “Elsden Trainingen”  Almere. Daar heb ik eerst de training voor family counseling gedaan. Tijdens deze training kwam ik in contact met  Herstelbroeders. Er ontstond een klik en als snel kwamen we er achter dat er ruimte was voor samenwerking.

De vervolgopleiding bij Elsden “Verslavingskunde” heeft er voor gezorgd dat er naast coach ervaring, nog meer kennis van verslaving en herstel is. Inmiddels ben ik een paar maanden bezig als family counselor voor de Herstelbroeders. Het is een mooie, dankbare manier om naasten de kennis en de skills te geven om zich zelf staande te houden naast de verslaafde.

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn direct bereikbaar.

085-0041581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.