Interventie

Als naaste zie je vaak als eerst dat iemand steeds verder afglijdt. Dit is een moeilijke positie omdat je niet goed weet wat je ermee moet doen. Vaak wil een verslaafde zich alleen laten helpen als hij of zij geheel aan de grond zit en geen uitweg meer ziet. Toch hoef je niet te wachten tot het zover is. Een interventietraject kunnen we al eerder starten.

Een interventietraject wordt nooit door de verslaafde zelf gestart. Het is de familie, de werkgever of een collega die ons hiervoor inschakelt. Een interventie is geschikt voor iedereen, of het nu je kind, partner, ouder of werknemer is.

Bij een interventie confronteren we gezamenlijk jouw dierbare met de gevolgen van zijn of haar verslaving. Dit gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen; om te laten zien dat het ook anders kan.

DSC00442

Herstelbroeders maakt gebruik van 2 vormen van interventies of een combinatie hiervan.

Na een vrijblijvend intakegesprek kijken wij welke vorm het beste bij de situatie past.

Arise® model intervention

In dit model worden familieleden en overige direct betrokkenen onderdeel van een gezamenlijke aanpak. De interventie is een geleidelijk proces van respectvolle, zachte familiebijeenkomsten, die jouw dierbare naar een passende behandeling en herstel leidt. Jouw dierbare wordt uitgenodigd om vanaf het begin deel te nemen aan het proces zonder verrassingen. Dit allemaal vanuit liefde en respect. Deze interventiemethode betreft een langer traject en zal verspreid zijn over een aantal weken of maanden.

Johnson model intervention

Ook wel "Confrontational Intervention” genoemd (o.a. bekend van het tv-programma Verslaafd). Hier staat centraal dat een verslaafd persoon niet alles kwijt hoeft te zijn of een dieptepunt moet bereiken om hulp te vragen. Door de verslaafde persoon te confronteren met de dierbaren én duidelijk te maken wat er gebeurt als ze de hulp niet aanvaarden, overtuigen we samen met jou/jullie de verslaafde persoon om de hulp aan te nemen.

“85% aanvaardt direct hulp bij een interventie”.

herstelbroeders-logo

Mail ons

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@herstelbroeders.nl

Bel ons

Wij zijn direct bereikbaar.

085-0041581

App ons

Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook voor noodgevallen.